TKP Tocht van Groningen

Algemene voorwaarden

Bij inschrijving verklaart de deelnemer zich akkoord met het hieronder staande reglement.

Deelname aan De TKP Tocht van Groningen is op eigen risico.

Een deelnamebewijs is pas definitief geldig indien het inschrijfgeld is voldaan en dit per mail is bevestigd.

NTFU-leden krijgen maximaal een korting van € 3,- op het inschrijfgeld.

Nadat je het inschrijfgeld hebt voldaan is er geen mogelijkheid meer tot restitutie.

Deelname aan de tocht en toegang tot de verzorgingsposten op de route is alleen mogelijk voor geregistreerde deelnemers. Zij zijn verplicht het rugnummer goed zichtbaar te dragen.

Deelnamebewijzen zijn strikt persoonlijk en mogen niet overgedragen worden aan derden. De persoonlijke gegevens op het deelnamebewijs worden alleen onder grote uitzondering gewijzigd door de organisatie.

Met het accepteren van het stuurbordje verklaren deelnemers dat zij voor het volbrengen van de tocht voldoende gezond zijn en dat zij beschikken over een deugdelijke fiets.

Het dragen van een valhelm is gedurende de gehele toertocht verplicht. Dit geldt niet voor de familietocht.

De deelnemers dienen zich te gedragen als alle andere weggebruikers en nemen geen uitzonderingspositie in. Alle verkeersregels zijn van toepassing en dienen te worden gerespecteerd. Hieronder valt ook het naast elkaar fietsen. Dit is toegestaan met maximaal 2, mits dit geen hinder veroorzaakt. De politie zal strafrechtelijk handhaven op verkeersgevaarlijk gedrag en daartoe controles uitvoeren.

Deelnemers respecteren overige weggebruikers en bewoners.

Deelnemers hebben respect voor natuur en milieu en deponeren afval (ook bananenschillen) in de daarvoor bestemde afvalbakken bij start, verzorgingsposten en finish.

Deelnemers zijn volledig bewust van alle risico’s die deelname met zich mee brengt. Deelnemers waken over hun eigen veiligheid en de veiligheid van overige weggebruikers.

Het gebruik van volgauto’s is verboden.

De organisatie is in geen geval aansprakelijk voor ongevallen of schade dan wel verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen van de deelnemer.

Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk om tijdig bij vertrek- en aankomstlocaties te arriveren.

Het karakter van het evenement is geen wedstrijd, maar een recreatieve prestatietocht.

Deelnemers gaan akkoord met eventueel gebruik van hun beeltenis in druk, op foto, film, video e.d. voor promotionele doeleinden van de Stichting WielerEvenementen Noord-Nederland (WENN), zonder daar een vergoeding voor te claimen.

Deelnemers moeten onverwijld de aanwijzingen van de politie en de organisatie opvolgen.

Deelnemers kunnen bij wangedrag en het niet navolgen van deze gedragsregels uitgesloten worden van de toertocht en tevens aan samenwerkende toertochten. Ter plekke zal het rugnummer en het polsbandje worden ingenomen. Deze deelnemers zijn tevens uitgesloten van deelname aan De TKP Tocht van Groningen voor de komende drie jaren.

De Achtste editie !

Op Zondag 8 september zal de achtste editie van de TKP Tocht van Groningen plaatsvinden.

Het finishdorp is vernieuwd, de routes zijn weer bepaald en we hebben een aantal prachtige verzorgingsposten samen met Spaak in petto. Naast De Tocht van Groningen, 330 km langs de Provinciegrenzen, pijlen wij vier afstanden: 160, 110, 80 en de familietocht van 35 km. De voorinschrijvingen zijn geopend tot zaterdag 11.00 uur. Daarna is daginschrijving beperkt mogelijk voor een toeslag (met uitzondering van de 330).  Schrijf je in om aan de start te staan van de Wielertourtocht van het Noorden. Beleef zondag 8 september 2019 alle elementen waar Groningen om bekend staat op de fiets . De tocht is inclusief verzorging onderweg, Pastaparty, aandenken en entertainmentprogramma op een fantastische locatie in Groningen.

 

  • Ik vond het top georganiseerd, de grote markt was erg leuk en er waren heerlijke broodjes aanwezig. Kortom geslaagd!

Contact

Rijksweg 53
9731AD Groningen
info@tochtvangroningen.nl

TKP Tocht van Groningen

De TKP Tocht van Groningen zorgt
in het finishdorp voor
een complete beleving

Meer over de tour