TKP Tocht van Groningen

 

 

Welkom bij de wielertourtocht van het Noorden. De TKP Tocht van Groningen is dé ultieme combinatie van sportiviteit en gezelligheid. Zo kom je bijvoorbeeld na je sportieve prestatie terecht in ons sfeervolle vernieuwde finishdorp op de Suiker waar de PastaParty los barst. Dit jaar zullen is de hele finishlocatie onder handen genomen, zodat er voor jong en oud genoeg te beleven is.

 • 5 afstanden (330, 160, 110, 80 en 35 km.)
 • Door Gronings mooiste natuurgebieden
 • Dwars door het cultuurhistorisch erfgoed van Groningen
 • Groninger Borgen
 • Duidelijk aangegeven routes
 • Verzorging onderweg (voeding, drank, medisch en technisch) door Spaak Koers&koffie inclusief een koffie met appelgebak stop.
 • Massages na de Tocht
 • PastaParty op de Suiker met muziek en ook nog spel
 • Een leuk aandenken
 • Een hoop gezelligheid
 • Een compleet nieuwe set kleding van hoge kwaliteit van slippers met sokken tot een aeroshirt.
 • Afspuitplaats
 • Bewaakte fietsenstalling

De Film

 

Inschrijving 2019

De achtste editie van de TKP Tocht van Groningen vindt plaats op zondag 8 september 2019. Voor alle afstanden is er een maximaal aantal deelnemers.

De inschrijving is geopend tot zaterdag 7 september 11.00 uur. 

Op de dag zelf is de inschrijving mogelijk vanaf 08.00 voor de 35, 80, 110 en 160 km met een toeslag. 

Kosten

Voor de voorinschrijvers  van de reguliere afstanden 19,50 en met NTFU-Korting 16,50 Vanaf 1 september is de voorinschrijving van de reguliere afstanden 22 Euro. Daginschrijving is 25 Euro

Voor het het Rondje Provincie is dat 33 Euro en met lidmaatschapskorting 30. Hier is geen daginschrijving mogelijk.

Faciliteiten

Bij de Start op de Suiker ontvang je een stuurbordje, routebeschrijving, water, sportdrank en voeding. Tevens is er bij de horecavoorzieningen koffie, thee en Groningse koek te bestellen. Spaak Koers&Koffie verplaatst voor deze dag haar winkel naar de Suiker. Parkeerruimte is voldoende en naast de Start/finish faciliteiten.

Op de route zijn voor elke afstand ravitailleringspunten met technische en medische ondersteuning, sanitaire voorzieningen, fruit, sportdrank, water en diverse voeding. Tevens staat er voor iedereen koffie/thee en appelgebak klaar onderweg bij de Borg Ewsum of de Menkemaborg. Verder proberen we in Winsum nog een feestje te bouwen. (de 330 volgt een aparte route).

Aan de finish op de Suiker ontvang je een aandenken voor je prestatie. Je fiets wordt bewaakt in de overdekte en afgesloten stalling en vervolgens krijg je een heerlijke pasta om de verloren calorieën weer aan te vullen. Deze kan je nuttigen op ons terras of binnen bij Stadslab. Verder kun je genieten van koude drankjes, livemuziek en / of een heerlijke massage. Er is uiteraard ook rekening gehouden met de vegetarische fietser. Dit jaar zorgen we voor een geheel nieuw finishdorp in samenwerking met Fontijn BV en Spaak en zitten er nog wat zaken in de hoge hoed. Tevens zijn er douches aanwezig en kan de fiets indien nodig worden afgespoten. De gehele dag zijn er fotografen zijn aanwezig. Iedereen krijgt een finishfoto. Houdt hiervoor de website en Facebook in de gaten! 

Afstanden

Ook dit jaar zorgt de TKP Tocht van Groningen voor vijf prachtige en verrassende fietsroutes door de Ommelanden.

De Tocht van Groningen, Het rondje provincie, telt maar liefst meer dan 300 kilometers! Daarnaast zorgen wij ervoor dat de overige routes elk jaar langs een aantal prachtige, typische Groninger locaties gaan. Wierden, molens en de Waddenzee zijn enkele voorbeelden. Sommige elementen zoals de beruchte Groninger tegenwind keren uiteraard elk jaar terug in ons parcours. Ik heb gehoord dat we dit jaar het lauwersmeer rond gaan, maar de routes blijven nog even een raadsel.

 

Programma zondag 8 september: 

02:30 uur
Stadslab geopend voor start 330. De vuurkorven staan aan
03:00 uur (zaterdag op zondag)
Start 330, het rondje Provincie, bij Stadslab op de Suiker 
08:00 uur
opening Startdorp en inschrijving bij Stadslab op de Suiker
08:30 uur
officieel startschot
08:30 - 09:30 uur
start 160 kilometer
09:00 - 11:00 uur
start 110 kilometer
10:30 - 11:30 uur
start 80 kilometer en 35 kilometer
13:00 uur
start muziekprogramma
17:30 uur
Sluiting finish 
18:30 uur
sluiting Finishdorp

Informatie start- en finishlocatie

Start
Stadslab, Suikerlaan 15 op het voormalig Suikerunieterein te Groningen

 • Parkeren voldoend op het terrein (ingang Johan van Zwedenlaan; Route vanaf Hoogkerk door de Vloeivelden)
 • Fietsenstalling in finishdorp
 • Horeca voorziening (koffie/thee) en Groninger koek
 • Promostands verzord door Spaak koffie&Koers
 • Verzorging (voeding, drank en technisch)
 • Kleedkamers en garderobe
 • Toiletten
 • Inschrijving
 • De 330: Kan tas inleveren voor Noordpolderzijl (de post op de helft)

 

Finish
Stadslab, De Suiker te Groningen

 • Gratis PASTAPARTY voor deelnemers
 • spel en vermaak
 • Horecavoorziening (sappen, fris, (speciaal)bier, wijn, koffie&thee, bitterballen)
 • Spaak op Locatie
 • Massage
 • Kleedruimtes
 • Douches
 • Live muziek
 • Bewaakte overdekte en volledig afgesloten Fietsenstalling
 • Parkeerplaatsen
 • Afspuitplaats voor fietsen

 

 

 

Het Finishdorp en activiteiten

De TKP Tocht van Groningen zorgt in het finishdorp bij Stadslab op het voormalig Suikerunieterrein voor een complete beleving voor zowel de deelnemers als hun familie, vrienden en andere supporters. Je wordt in het finishdorp muzikaal verwelkomt door live muziek. Uiteraard is er voorzien in horecagelegenheid zodat je van de muziek kunt genieten met een drankje en een hapje. De gelegenheid tot eten is dit jaar compleet vernieuwd en natuurlijk weer voor de deelnemers weer inclusief. 

Voor de deelnemers is er een beveiligde fietsenstalling zodat je onbezorgd kan genieten van het welverdiende drankje na binnenkomst. Er zijn kleedkamers en douches aanwezig.

Routes naar de locatie

Fiets

Vanuit de stad volg je het Hoendiep. Aan het einde van het Hoendiep ga je over het spoor, en onder het viaduct rechtdoor. Je neemt de eerste afslag links (na de Macdonalds) de Energieweg op. Daar rij je rechtdoor, totdat je bij de brug over het water bent. Adres Energieweg 10.

Auto

Vanaf Ring West, afslag Hoendiep: bij de zuidelijke rotonde kun het Suikerunie terrein oprijden. 

Coördinaten voor navigatie: 53°12’39.4″N 6°32’37.0″E

 

 

 

Route & ravitaillering

Ook dit jaar zorgt de TKP Tocht van Groningen voor vijf prachtige en goed gepijlde fietsroutes door de Ommelanden (let op: de 330 is niet uitgepijld). Drie reguliere afstanden, een familietocht en een rondje Provincie. Een aantal elementen zoals de beruchte Groninger tegenwind keren uiteraard elk jaar terug in ons parcours. Daarnaast zorgen we ervoor dat de route elk jaar langs een aantal prachtige, typische Groninger locaties gaat. Wierden, molens en de Waddenzee zijn enkele voorbeelden. Meer informatie over de afstanden en downloaden van de GPX bestanden: 80km110km, 160km, 330km en de familietocht.

De TKP Tocht van Groningen voorziet, in samenwerking met lokale ondernemers, voor goed voorziene ravitailleringspunten en unieke locaties waar je anders nooit op de racefiets zou komen. Ook dit jaar rijden we door het UMCG en zullen er meerdere fantastische verzorgingsposten worden ingericht. Bij de hoofdpost krijgt iedereen gratis koffie/thee en appelgebak. Verder is er van alles te vinden voor de innerlijke mens. Houdt de website en onze sociale media goed in de gaten, zodra de routes definitief gemaakt zijn maken we dat bekend en zijn ze hier te vinden!

Het rondje Provincie heeft vijf posten en is inclusief lunch. Hierover worden de deelnemers later ingelicht. 

 

 

De Achtste editie !

Op Zondag 8 september zal de achtste editie van de TKP Tocht van Groningen plaatsvinden.

Het finishdorp is vernieuwd, de routes zijn weer bepaald en we hebben een aantal prachtige verzorgingsposten samen met Spaak in petto. Naast De Tocht van Groningen, 330 km langs de Provinciegrenzen, pijlen wij vier afstanden: 160, 110, 80 en de familietocht van 35 km. De voorinschrijvingen zijn geopend tot zaterdag 11.00 uur. Daarna is daginschrijving beperkt mogelijk voor een toeslag (met uitzondering van de 330).  Schrijf je in om aan de start te staan van de Wielertourtocht van het Noorden. Beleef zondag 8 september 2019 alle elementen waar Groningen om bekend staat op de fiets . De tocht is inclusief verzorging onderweg, Pastaparty, aandenken en entertainmentprogramma op een fantastische locatie in Groningen.

 

 • Ik vond het top georganiseerd, de grote markt was erg leuk en er waren heerlijke broodjes aanwezig. Kortom geslaagd!

Contact

Rijksweg 53
9731AD Groningen
info@tochtvangroningen.nl

TKP Tocht van Groningen

De TKP Tocht van Groningen zorgt
in het finishdorp voor
een complete beleving

Meer over de tour