TKP Tocht van Groningen

Verzorgingspost - Nienoord

De oplettende lezer heeft gezien dat er voor de deelnemers van alle afstanden appelgebak en koffie klaar staat te borg Verhildersum. Alle deelnemers behalve die van de 35 en 330 kilometer. Uiteraard hebben wij echter ook voor deze deelnemers een prachtige plaats gevonden, waarbij ook de deelnemers van de 35 kilometer kunnen genieten van een heerlijk stukje appel met kaneel verpakt in een jasje van deeg alsmede een kopje koffie/thee. Voor de kleinsten onder ons is er natuurlijk ook limonade. Deze locatie is niets minder dan het landgoed Nienoord.

De oorspronkelijk borg die het landgoed sierde, gebouwd in 1525, is helaas verloren gegaan in 1846. De borg is echter gelukkig in 1884 herontworpen als villa in art nouveau en neoclassicistische stijl. Hoewel aanzienlijk kleiner dan de originele borg is het desalniettemin een waar genoegen voor de ogen. De villa huisvest sinds 1958 ook het Museum Nienoord, met een unieke collectie rijtuigen van nationaal belang, en sinds 2014 het Grand Café Borg Nienoord. Hoewel deze stop is ingericht voor de deelnemers die de 35 kilometer route fietsen, komen de deelnemers van de 160 en 330 kilometer hier ook langs gefietst. Zij kunnen hier helaas geen aanspraak maken op het gebak en koffie,  maar kunnen op deze manier wel de prachtige locatie bewonderen. 

Binnenkort volgt meer over wat de deelnemers van de 330 kilometer kunnen verwachten.

We zien jullie graag op 9 september aan de start!

 

De Achtste editie !

Op Zondag 8 september zal de achtste editie van de TKP Tocht van Groningen plaatsvinden.

Het finishdorp is vernieuwd, de routes zijn weer bepaald en we hebben een aantal prachtige verzorgingsposten samen met Spaak in petto. Naast De Tocht van Groningen, 330 km langs de Provinciegrenzen, pijlen wij vier afstanden: 160, 110, 80 en de familietocht van 35 km. De voorinschrijvingen zijn geopend tot zaterdag 11.00 uur. Daarna is daginschrijving beperkt mogelijk voor een toeslag (met uitzondering van de 330).  Schrijf je in om aan de start te staan van de Wielertourtocht van het Noorden. Beleef zondag 8 september 2019 alle elementen waar Groningen om bekend staat op de fiets . De tocht is inclusief verzorging onderweg, Pastaparty, aandenken en entertainmentprogramma op een fantastische locatie in Groningen.

 

  • Ik vond het top georganiseerd, de grote markt was erg leuk en er waren heerlijke broodjes aanwezig. Kortom geslaagd!

Contact

Rijksweg 53
9731AD Groningen
info@tochtvangroningen.nl

TKP Tocht van Groningen

De TKP Tocht van Groningen zorgt
in het finishdorp voor
een complete beleving

Meer over de tour