TKP Tocht van Groningen

Verzorgingspost - Verhildersum

Afgelopen week werd bekend dat we een prachtige locatie hebben waarvandaan we zullen vertrekken en waar we ook terug zullen komen om de TKP Tocht van Groningen in stijl af te sluiten. Laat niemand zeggen dat wij niet dezelfde aandacht hebben voor onze verzorgingsposten. Vanaf heden zal er dan ook geregeld een bericht verschijnen waarin wij uit de doeken doen op welke manier wij jullie onderweg zullen voorzien van de nodige calorieën, cultuur, en entertainment. Deze week beginnen we met een stop voor de 80, 110, en 160 kilometer: de prachtige borg te landgoed Verhildersum!

De borg, tegenwoordig ingericht in 19e eeuwse stijl, is in aanleg begonnen in de 14e eeuw waarna het tot begin 17e eeuw duurde voordat het een borg werd. De borg wordt tegenwoordig museaal beheert om de rijke geschiedenis te bewaren en uit te dragen. Het 32hectare grote landgoed bevat tevens een riante borgtuin inclusief koetshuis, schathuis en tuinprieel. In de op de barok geinspireerde borgtuin staan tevens tien beelden van kunstenaar Eddy Roos in de stijl van de figuratieve abstractie van 'de groep'. Te landgoed Verhildersum zullen de deelnemers van de 80, 110, en 160 kilometer in stijl ontvangen worden, waarbij zij de nodige calorieën en verloren energie aan kunnen vullen met ondermeer appelgebak en koffie/thee, alsmede de regulier te verwachten verzorging. Onder het laatste valt voedselvoorziening, drinken, technische ondersteuning, EHBO, en sanitaire voorzieningen. 

Of je nou snel door wilt of rustig wilt genieten van deze ruwe diamant op het Hoogeland; de borg belooft een prachtige post te worden!

Bovendien krijgt iedere deelnemer een gratis toegangsbewijs om later nog eens in alle rust het Prachtige landgoed en haar exposities te bekijken.

De Achtste editie !

Op Zondag 8 september zal de achtste editie van de TKP Tocht van Groningen plaatsvinden.

Het finishdorp is vernieuwd, de routes zijn weer bepaald en we hebben een aantal prachtige verzorgingsposten samen met Spaak in petto. Naast De Tocht van Groningen, 330 km langs de Provinciegrenzen, pijlen wij vier afstanden: 160, 110, 80 en de familietocht van 35 km. De voorinschrijvingen zijn geopend tot zaterdag 11.00 uur. Daarna is daginschrijving beperkt mogelijk voor een toeslag (met uitzondering van de 330).  Schrijf je in om aan de start te staan van de Wielertourtocht van het Noorden. Beleef zondag 8 september 2019 alle elementen waar Groningen om bekend staat op de fiets . De tocht is inclusief verzorging onderweg, Pastaparty, aandenken en entertainmentprogramma op een fantastische locatie in Groningen.

 

  • Ik vond het top georganiseerd, de grote markt was erg leuk en er waren heerlijke broodjes aanwezig. Kortom geslaagd!

Contact

Rijksweg 53
9731AD Groningen
info@tochtvangroningen.nl

TKP Tocht van Groningen

De TKP Tocht van Groningen zorgt
in het finishdorp voor
een complete beleving

Meer over de tour