TKP Tocht van Groningen

Start- en Finishdorp

Sinds het begin in 2012 is de TKP Tocht van Groningen steeds een beetje beter geworden. De routes, de verzorgingsposten, en het entertainment; niets heeft stilgestaan. Dit jaar hebben wij wederom hard ons best gedaan om alles nóg een beetje leuker te maken. Om dit mogelijk te maken is er gekeken naar een prachtige locatie voor een start- en finishdorp die met ons mee kan groeien en waar wij de komende jaren onze wildste plannen kunnen realiseren om samen met jullie de TKP Tocht van Groningen uit te laten groeien tot het mooiste fietsevenement van Nederland. Deze locatie hebben wij gevonden op het voormalig suikerunieterrein te Groningen. Daar waar vroeger de vrachtwagens af- en aanreden geladen met suikerbieten bevind zich nu, geheel in industriële stijl, het mooiste evenemententerrein van het Noorden. Voor menigeen zal de locatie al bekend zijn van onder meer Kadepop. Onze gastpersonen zijn de dames en heren van Stadslab.

Hier vandaan zullen jullie 's ochtends via de grachten naar het hart van de stad fietsen om te beginnen aan een van de routes van de TKP Tocht van Groningen, en in de middag zullen jullie hier uitgeput maar voldaan wederkeren om te genieten van een goede afsluiting van de dag. Met deze nieuwe locatie kunnen jullie weer een hoop van ons verwachten. Zo zal er ook deze keer weer live entertainment zijn, zal er een pasta party zijn om te herstellen, zal er een bar zijn, zal er mechanische ondersteuning zijn, en zullen sportmasseurs aanwezig zijn. Omdat het hier een vaste horeca locatie betreft zullen ook de sanitaire voorzieningen de nodige ontwikkeling zien ten opzichte de voorgaande edities. Ook zullen er, beperkt, douches aanwezig zijn op de locatie.

Ook wat betreft bereikbaarheid biedt deze locatie een hele vooruitgang. Waar de Grote Markt veel sfeer wist te brengen was de locatie lastig te bereiken. Een ieder die graag wilde genieten van de mooiste tocht van het Noorden werd al snel veroordeeld tot het openbaar vervoer of een parkeergarage op een behoorlijke afstand van de start- en finishlocatie. De nieuwe locatie biedt alle ruimte die nodig is om nabij de start- en finishlocatie te parkeren!

We zien jullie graag op 9 september!

De Achtste editie !

Op Zondag 8 september zal de achtste editie van de TKP Tocht van Groningen plaatsvinden.

Het finishdorp is vernieuwd, de routes zijn weer bepaald en we hebben een aantal prachtige verzorgingsposten samen met Spaak in petto. Naast De Tocht van Groningen, 330 km langs de Provinciegrenzen, pijlen wij vier afstanden: 160, 110, 80 en de familietocht van 35 km. De voorinschrijvingen zijn geopend tot zaterdag 11.00 uur. Daarna is daginschrijving beperkt mogelijk voor een toeslag (met uitzondering van de 330).  Schrijf je in om aan de start te staan van de Wielertourtocht van het Noorden. Beleef zondag 8 september 2019 alle elementen waar Groningen om bekend staat op de fiets . De tocht is inclusief verzorging onderweg, Pastaparty, aandenken en entertainmentprogramma op een fantastische locatie in Groningen.

 

  • Ik vond het top georganiseerd, de grote markt was erg leuk en er waren heerlijke broodjes aanwezig. Kortom geslaagd!

Contact

Rijksweg 53
9731AD Groningen
info@tochtvangroningen.nl

TKP Tocht van Groningen

De TKP Tocht van Groningen zorgt
in het finishdorp voor
een complete beleving

Meer over de tour