TKP Tocht van Groningen

Routenieuws

De vijfde landelijke hittegolf loopt teneinde en menig fietsers kijkt verlangend uit naar het eerste zomerse buitje voor de nodige verkoeling waarna de mooiste paden van Groningen weer ter fiets verkend kunnen worden. Ook wij hebben ons gedurende het jaar laten inspireren voor de nieuwe routes door het onvervalste Groninger schoon.

 Door het succes van vorig jaar blijft het echte rondje Groningen voorgoed op onze agenda. Ook dit jaar rijden wij in alle vroegte ruim 300 km met de klok mee langs de randen van onze prachtige Provincie. We hebben de feedback van vorig jaar ten harte genomen en het rondje Provincie een update gegeven. Start en finish is dit jaar op de zelfde locatie en er zijn vijf verzorgingsposten op de route. Daarbij is het inclusief een verzorgde lunch. Nieuw en ook blijvend is het aandenken. Bij het behalen van de finish krijgt iedere deelnemer een uniek Aero Wielershirt Editie 2018 als bewijs van deze unieke prestatie.

De 110 km en 160 km voeren je dit jaar onder meer langs de prachtige vergezichten van het Lauwersmeer. De 80 km kan het meer in de verte zien liggen, maar zal eerder afbuigen. Wij hebben fantastische locaties voor de verzorgingsposten gevonden. Deze zullen wij later expliciet toelichten. Nieuw dit jaar is dat op de eerste post een lekker bakje koffie/thee met appelgebak klaar staat. Daarbij zorgt Spaak ervoor dat de posten tip top eruit zien. 

De Familietocht van 35 km gaat dit jaar naar de prachtige Borg Nienoord. Ook hier staat de koffie/thee en gebak klaar voor de deelnemers. 

 

We houden de routes nog even geheim, maar wij zullen ze tenminste één week van te voren online zitten om te downloaden. 

 

 

 

De Achtste editie !

Op Zondag 8 september zal de achtste editie van de TKP Tocht van Groningen plaatsvinden.

Het finishdorp is vernieuwd, de routes zijn weer bepaald en we hebben een aantal prachtige verzorgingsposten samen met Spaak in petto. Naast De Tocht van Groningen, 330 km langs de Provinciegrenzen, pijlen wij vier afstanden: 160, 110, 80 en de familietocht van 35 km. De voorinschrijvingen zijn geopend tot zaterdag 11.00 uur. Daarna is daginschrijving beperkt mogelijk voor een toeslag (met uitzondering van de 330).  Schrijf je in om aan de start te staan van de Wielertourtocht van het Noorden. Beleef zondag 8 september 2019 alle elementen waar Groningen om bekend staat op de fiets . De tocht is inclusief verzorging onderweg, Pastaparty, aandenken en entertainmentprogramma op een fantastische locatie in Groningen.

 

  • Ik vond het top georganiseerd, de grote markt was erg leuk en er waren heerlijke broodjes aanwezig. Kortom geslaagd!

Contact

Rijksweg 53
9731AD Groningen
info@tochtvangroningen.nl

TKP Tocht van Groningen

De TKP Tocht van Groningen zorgt
in het finishdorp voor
een complete beleving

Meer over de tour