TKP Tocht van Groningen

Alle elementen waar Groningen bekend om staat zullen terugkomen in de route: het karakteristieke open landschap waardoor de fietser vaak een speelbal lijkt van de wind, pittoreske dorpjes waarbij de tijd lijkt stil te staan, de dijken die Groningen en haar achterland beschermen tegen overstromingen, schitterende natuurgebieden, de vele wierden en natuurlijk de vele waterpartijen die de provincie kent. Uiteindelijk komt iedereen weer uit bij de stad Groningen waar een eindsprint getrokken kan worden naar de finish. Daarna is het natuurlijk de hoogste tijd om onder het genot van heerlijke pasta en een drankje van het slotprogramma te gaan genieten bij het Stadslab op het voormalig Suikerunieterrein. Uiteraard wordt elke route met zorg uitgestippeld en zal de 80 kilometer weer wat eerder afbuigen naar de stad dan de 110 km en de 160 km. Met de 160 kilometer krijg je al het moois dat de provincie Groningen te bieden heeft in één tocht voor de wielen.

Vanuit de start rijden we door de binnenstad langs de Vismarkt, De Grote Markt, De Martinitoren naar het UMCG. Vervolgens gaan we door het UMCG en rijden we oostelijk via de Diepenring de Stad uit. Vanuit de Stad is het richting het noorden via Garnwerd, Schouwerzijl, Eenrum naar de rustpost. De rustpost is ingericht op het prachtige landgoed Verhildersum. Vlak na de Borg splitst de 110 zich samen met de 160 af van de 80km. Daar rijdt je verder richting het noord-oosten voor een rondje om het Lauwermeer. Onder het meer sluiten de routes weer aan bij de 80km richting Visvliet. Spaak heeft beloofd hier een feestje te bouwen zodat je ook mentaal voorbereid begint aan de één van de hoogste en langste beklimmingen van de provincie Groningen. Na 117 km rijdt je alleen van de andere afstanden verder in Niekerk naar het prachtige landgoed Nienoord voor de mooie kiekjes. Via Roderwolde is het kilometers aftellen tot aan de finish.

 Details:

Start:                          08.30 - 09.30 uur

Lengte:                       160 kilometer

     

 Stempelposten:

Landgoed Verhildersum:   open tot 13.30 uur.  Koffie/thee met gebak

Visvliet:                                  open tot 15.00 uur

  Download hier de route van de 160km!

 


De zevende editie !

Op Zondag 9 september zal de zevende editie van de TKP Tocht van Groningen plaatsvinden.

Naast De Tocht van Groningen, 330 km langs de provinciegrenzen, pijlen wij vier afstanden: 160, 110, 80 en de familietocht van 37,5 km. De voorinschrijvingen zijn geopend tot vrijdagavond 19.00 uur open blijven. Daarna is daginschrijving beperkt mogelijk met een toeslag voor de 37,5, 80, 110 en 160 km.  Schrijf je in om aan de start te staan van de Wielertourtocht van het Noorden. Beleef zondag 9 september 2018 alle elementen waar Groningen om bekend staat op de fiets . De tocht is inclusief verzorging onderweg, Pastaparty, aandenken en entertainmentprogramma op een fantastische locatie in Groningen.

 

  • Ik vond het top georganiseerd, de grote markt was erg leuk en er waren heerlijke broodjes aanwezig. Kortom geslaagd!

Contact

Rijksweg 53
9731AD Groningen
info@tochtvangroningen.nl

TKP Tocht van Groningen

De TKP Tocht van Groningen zorgt
in het finishdorp voor
een complete beleving

Meer over de tour