TKP Tocht van Groningen

Informatie

Welkom bij de mooiste toertocht van Groningen. De TKP Tocht van Groningen is dé ultieme combinatie van sportiviteit en gezelligheid. Zo kom je bijvoorbeeld na je sportieve prestatie terecht in ons sfeervolle finishdorp op de Grote Markt waar je een heerlijke maaltijd krijgt voorgeschoteld. Wat kun je verder zoal verwachten?

 • 5 afstanden
 • Door Gronings mooiste natuurgebieden
 • Dwars door het cultuurhistorisch erfgoed van Groningen
 • Duidelijk aangegeven routes
 • Verzorging onderweg (voeding, drank, medisch en technisch)
 • Massages na de Tocht
 • Een leuk aandenken

Inschrijving 2018

De zevende editie van de TKP Tocht van Groningen vindt plaats op zondag 9 september 2018. Voor alle afstanden is er een maximaal aantal deelnemers.

De inschrijving opent op 1 april 2018.

Faciliteiten

In het finishdorp (Grote Markt, Groningen) ontvang je een stuurbordje, routebeschrijving, water, sportdrank en voeding. Tevens is er bij de horecavoorzieningen koffie, thee e.d. te bestellen.

Op de route zijn voor elke afstand ravitailleringspunten met technische en medische ondersteuning, sanitaire voorzieningen, fruit, sportdrank en voeding.

Aan de finish op de Grote Markt ontvang je een ludiek aandenken voor je prestatie. Je fiets wordt bewaakt in de stalling en vervolgens krijg je een heerlijke maaltijd om de verloren calorieën weer aan te vullen. Deze kan je nuttigen op ons terras. Verder kun je genieten van koude drankjes, lifemuziek en / of een heerlijke massage. Er is uiteraard ook rekening gehouden met de vegetarische fietser. fotografen zijn er aannwezig. Houdt hiervoor de website en Facebook in de gaten!

Afstanden

Ook dit jaar zorgt de Tocht van Groningen voor vijf prachtige en verrassende fietsroutes door de Ommelanden.

De Tocht van Groningen, Het rondje provincie, telt maar liefst meer dan 300 kilometers! Daarnaast zorgen we ervoor dat de routes elk jaar langs een aantal prachtige, typische Groninger locaties gaat. Wierden, molens en de Waddenzee zijn enkele voorbeelden. Sommige elementen zoals de beruchte Groninger tegenwind keren uiteraard elk jaar terug in ons parcours. De afstanden zijn delers van de Tocht van 330 km. De tiende (familieafstand), kwart, derde en halve tocht kunnen verreden worden.

 

Voorlopig programma voor zondag het weekend

Zaterdag 8 september 20.00 uur: Het TvG Wielercafé 

Zondag 9 september: 

3:00 uur
Start 330, het rondje Provincie, bij Spaak Koers & Koffie
8:00 uur
opening Start en Finishdorp Grote Markt en aanmelding
8:30 uur
officieel startschot
08:30 - 09:30 uur
start 150 kilometer
09:00 - 11:00 uur
start 110 kilometer
10:30 - 11:30 uur
start 75 kilometer
11:30 - 12:30 uur
start 35 kilometer
13:00 uur
start muziekprogramma
17:30 uur
Sluiting finish en einde muziekprogramma
18:00 uur
sluiting Finishdorp

Informatie start- en finishlocatie

Start
Grote Markt, Groningen

 • Parkeren kan in de omgeving (meer info)
 • Fietsenstalling in finishdorp
 • Horeca voorziening (koffie/thee)
 • Promostands
 • Verzorging (voeding, drank en technisch)
 • Kleedkamers en garderobe
 • Toiletten

Finish
Grote Markt, Groningen

 • Aankleding en ambiance
 • Gratis maaltijd voor deelnemers
 • Horeca
 • Diverse promostands
 • Massage
 • Kleedruimtes
 • Live muziek
 • Fietsenstalling
 • Springkussen voor de kleintjes.

 

 

 

Het Finishdorp en activiteiten

De TKP Tocht van Groningen zorgt in het finishdorp op de Grote Markt voor een complete beleving voor zowel de deelnemers als hun familie, vrienden en andere supporters. Je wordt in het finishdorp muzikaal verwelkomt door live-muziek. Uiteraard is er voorzien in horecagelegenheid zodat je van de muziek kunt genieten met een drankje en een hapje. De gelegenheid tot eten is dit jaar compleet vernieuwd en natuurlijk weer voor de deelnemers weer inclusief. Zodra de definitieve indeling van het Finishdorp bekend zullen we hier een kaart publiceren zodat je alvast kunt zien waar je wat kunt vinden op zondag 9 september!

Voor de deelnemers is er een beveiligde fietsenstalling zodat je onbezorgd kan genieten van het welverdiende drankje na binnenkomst. Er zijn kleedkamers aanwezig en er is een springkussen voor de kinderen, voor hen moet het uiteraard ook een leuke dag zijn!

Route & ravitaillering

Ook dit jaar zorgt de TKP Tocht van Groningen voor vijf prachtige en goed gepijlde fietsroutes door de Ommelanden (let op: de 330 is grotendeels niet uitgepijld). 3 reguliere afstanden, een familietocht en een rondje Provincie. Een aantal elementen zoals de beruchte Groninger tegenwind keren uiteraard elk jaar terug in ons parcours. Daarnaast zorgen we ervoor dat de route elk jaar langs een aantal prachtige, typische Groninger locaties gaat. Wierden, molens en de Waddenzee zijn enkele voorbeelden. Meer informatie over de afstanden en downloaden van de GPX bestanden: 75km110km, 150km, 330km en de familietocht.

De Tocht van Groningen voorziet, in samenwerking met lokale ondernemers, voor goed voorziene ravitailleringspunten en unieke locaties waar je anders nooit op de racefiets zou komen. Ook dit jaar rijden we door het UMCG en zal de grootste verzorgingspost zal worden ingericht in het pittoreske Zoutkamp. Houd de website en onze sociale media goed in de gaten, zodra de routes definitief gemaakt zijn maken we dat bekend en zijn ze hier te vinden!

 

De zevende editie !

Op Zondag 9 september zal de zevende editie van de TKP Tocht van Groningen plaatsvinden.

Naast De Tocht van Groningen, 330 km langs de provinciegrenzen, pijlen wij nog vier afstanden: De Tiende (35km), kwart (75 a 80km), derde (110km) en de halve (150 - 165km) Tocht van Groningen. Vanaf 1 mei 2018 kan je je inschrijven om aan de start te staan van de mooiste tourklassieker van Groningen. Beleef zondag 9 september 2018 alle elementen waar Groningen om bekend staat op de fiets . De tocht is inclusief verzorging onderweg, maaltijd, aandenken en entertainmentprogramma op de Grote Markt van Groningen.

 

 • Ik vond het top georganiseerd, de grote markt was erg leuk en er waren heerlijke broodjes aanwezig. Kortom geslaagd!

Contact

Rijksweg 53
9731AD Groningen
info@tochtvangroningen.nl

TKP Tocht van Groningen

De TKP Tocht van Groningen zorgt
in het finishdorp voor
een complete beleving

Meer over de tour