TKP Tocht van Groningen

Datum 2018

Natuurlijk organiseren wij in 2018 wederom de TKP Tocht van Groningen.

De zevende editie zal plaatsvinden op 9 september 2018 (de tweede zondag van september).

Wij zijn ondertussen al weer druk bezig om vernieuwingen door te voeren, zodat we nog weer een beter evenement voor jullie kunnen neerzetten. De komende maanden zullen wij jullie op de hoogte houden over de Tocht van Groningen.

Wat in ieder geval gaat terugkeren is het Rondje Provincie. De enige echte tocht van Groningen rond de provinciegrenzen. Daarbij blijven de overige afstanden ook op het programma staan en organiseren wij op zaterdagavond 8 september 2018 weer het TVG Wielercafe.

 

 

 

Online inschrijving gesloten, Daginschrijving mogelijk!

De inschrijvingen zijn vrijdagavond gesloten en ze waren weer boven verwachting! Er zijn nog mogelijkheden om met de Tocht mee te doen. Je kan je Zaterdagavond tussen 20.00 uur en 23.00 uur aanmelden bij Spaak tijdens het TvG Wielercafé. Tevens is daginschrijving mogelijk op de zondag de 17e.

De inschrijving kost 25,-

TvG Wielercafe met Laurens ten Dam

Om er gewoon een heel 'Wielren'-weekend van te maken, op de vooravond van de tocht: Tocht van Groningen Wielercafé! En dat vindt natuurlijk plaats in hét Wielercafé van Groningen: Spaak.

Kom je inschrijven of wanneer je dit al gedaan hebt: je startbescheiden afhalen. Haal nog snel even je reserve-bandjes en sportvoeding, of het Retro Groningen wielershirt! Kom luisteren naar de mooie verhalen uit de koers van Laurens ten Dam, en doe mee met de 'petje-op-petje-af' quiz (vergeet je koerspetje niet)! En dit alles onder het genot van een Gronings biertje! Tot zaterdag?!

 

Aanvang 20.00 uur

sluit: 23.30 uur. 

Deelnemers informatie

Alle deelnemers krijgen op donderdag 14 september de 'TKP Tocht van Groningen Courant' 

Hierin staat alle info die van belang is voor zondag de 17de.

Belangrijk: Deelnemers kunnen dit jaar op zaterdag 16 september vanaf 20.00 uur het startbescheiden ophalen bij het TvG Wielercafé gehouden te Spaak Koffie & Koers

De voorinschrijving sluit om vrijdag 15 september om 20.00 uur

De routes online

De afbeeldingen met omschrijvingen van de verschillende afstanden staan online.

De Routes zijn vanaf donderdag 14 september te downloaden. 

UMCG Kanker Research Fonds project Micro

Ook dit jaar proberen wij zoveel mogelijk geld in te zamelen en aandacht te vragen voor het UMCG Kanker Research fonds.  Wij fietsen weer door het UMCG en jullie kunnen bij de inschrijving vrijwillig een gift geven. Deze gaat direct naar het fonds. Naast deze giften gaat 10 % van de opbrengst van de verkochte Groningen Shirts en Klakskes (bij Spaak en tijdens de Tocht) naar dit goede doel. Het project wat wij ondersteunen is Project Micro. 

Project Micro
Om een kankercel goed te kunnen begrijpen en om nieuwe therapie te ontwikkelen moet je een kankercel goed kunnen bekijken. Met het blote oog zie je niet genoeg en daarom gebruiken we microscopen. Nu is een moderne lichtmicroscoop nodig om tumorcellen goed te kunnen bekijken en analyse goed uit te kunnen voeren. De LEICA DMi1 maakt gebruik van LED verlichting. Dit geeft minder warmte af en dat is beter voor het resultaat. De kwaliteit van analyses verbeterd hierdoor. Hierdoor kunnen we met behulp van deze microscoop, die € 2.500 kost nieuwe therapieën voor kinderkanker ontwikkelen, bijvoorbeeld leukemie.
Professor  Steven de Jong en zijn collegae  zullen daarnaast therapieën ontwikkelen voor patiënten met o.a. maag-darm-leverkanker, immunotherapie baarmoeder-halskanker, borstkanker en alvleesklierkanker.

 

Het Groningen Wielershirt

Vanaf heden te koop: Het Groningen Wielershirt.

Dit shirt is ontworpen door Forte en wij zijn trots om op dit prachtige Groningen Retro Shirt te mogen staan.

Het shirt is te koop bij Spaak Koffie&koers, tijdens de Tocht van Groningen en bij Forte. Wanneer je op de afbeelding klikt kom je gelijk bij de webshop waar je tot en met 11 september bij aankoop van het shirt de inschrijving van de Tocht van Groningen gratis krijgt.

 

Terugblik 2016

De lente is weer begonnen, de fietsen zijn uit de schuur, de eerste kilometers zijn gemaakt en het kriebelt...  Wij zitten weer vol ideeën en binnenkort zullen wij dan ook de nieuwtjes van onze zesde editie bekend maken. 

Nu kijken wij graag nog even met u terug naar vorig jaar:

 

De TKP Tocht van Groningen 2016

 

Routes zijn bekend!

De definitieve routes voor de TKP Tocht van Groningen zijn bekend en alvast te bekijken en te downloaden vanaf onze website! Ook dit jaar hebben we weer veel tijd en moeite gestoken om weer een ander stuk Groningen in de routes op te nemen en je over de mooiste en beste wegen te leiden!

 

Ook zijn we blij om te kunnen melden dat ook onze partner van het eerste uur Cycletrend dit jaar weer van de partij is! Zij zullen in samenwerking met Giant de technische ondersteuning bij de start en de Borg van Ewsum bemannen.

 

Ook is er dit jaar voor het eerst de afstand van 35 kilometer toegevoegd, als een familietocht voor jong en oud! Alle routes doen weer delen aan van het prachtige Groninger cultuurlandschap, maar als je al het moois wat de Tocht van Groningen te bieden heeft wilt zien is de 150 kilometer de afstand voor jou! Zoals een stuk langs de zeedijk en Delfzijl waar een pitstop gemaakt wordt bij Arie's Bike Shop. Voor meer en uitgebreidere informatie omtrent de routes kan je terecht op onze website!

 

35 kilometer / 75 kilometer / 110 kilometer / 150 kilometer

Voorinschrijving sluit vrijdag 14:00!

De voorinschrijvingen voor de TKP Tocht van Groningen op 11 september 2016 sluiten op vrijdag 9 september om 14:00 uur! Zorg dus dat je jezelf vóór die tijd hebt ingeschreven!

 

Niet alleen bespaar je daarmee €6,50 op je deelnamekosten, je bent dan ook verzekerd van een startbewijs. Aarzel dus niet en klik op die link!

Gerard Kemkers geeft startschot en fietst mee!

Gerard Kemkers, de oud-schaatscoach en tegenwoordig werkzaam bij FC Groningen, komt het startschot geven op zondag 11 september! Vervolgens stapt Gerard zelf ook lekker op de fiets, want de TKP Tocht van Groningen wil hij natuurlijk voor geen goud missen. 

 

Ook voor de komende jaren wil de TKP Tocht van Groningen samen met Gerard verder bouwen aan een sportief en gezellig Groningen voor iedereen. Schrijf je dus snel in en laat je wegschieten door Gerard Kemkers!

Giant en Arie's Bike Shop nieuwe partner TKP Tocht van Groningen

Een mooie start dus van wat beloofd een vruchtbare samenwerking te worden!

De TKP Tocht van Groningen is een samenwerking aangegaan met fietsenfabrikant Giant en de Delfzijlse Giant-dealer Arie's Bike Shop voor onze Tocht van 11 september aanstaande, én voor de komende jaren!

 

Dit jaar zal de tourbus van Giant op de Grote Markt staan die bemand wordt door mecaniciens van Sir-Pete. Daarnaast wordt door Aries Bike Shop de ravitaillering in Delfzijl volledig verzorgd! 

 

Bestel TKP Tocht van Groningen Wielerkleding

De prachtige jubileumkleding van de TKP Tocht van Groningen is beschikbaar. Waar we al trots waren op onze vorige wielerkleding vinden we, al zeggen we het zelf, de nieuwe exemplaren wel heel erg geslaagd! In samenwerking met onze partner Forte Sportswear hebben we een topkledinglijn ontwikkeld. Ook is het sinds dit jaar mogelijk om gepersonaliseerde shirts te bestellen met uw eigen logo! Dit is gratis bij afname vanaf 6 shirts. Wil je de shirts eerst in het echt zien en voelen? Vanaf augustus liggen er proefexemplaren bij Spaak, Koffie en Koers.

Meer informatie? Klik hier!

Inschrijving geopend! Maak kans op een TKP tocht Wielershirt

Beste Wielrenners,

De inschrijving voor de vijfde editie van de TKP Tocht van Groningen is geopend! Het belooft een super mooie editie te worden met veel nieuwe elementen. De eerste verrassing is natuurlijk start en finish op de Grote Markt en onze mooie uitbreiding in het bedrijvenarrangement.

Daarnaast hebben we een mooie deal kunnen maken met het kledingmerk Forte, medio April komt speciaal voor de TKP Tocht van Groningen een nieuwe lijn op de markt! De shirts en broekjes zijn te bestellen via onze website! De kleding is zoals te verwachten van Forte van hoge kwaliteit!

Wij mogen hiervan enkele wielershirts weggeven! Dus ben jij:

  • de 100ste inschrijving
  • de 250ste inschrijving
  • de 500ste inschrijving
  • de 1000ste inschrijving
  • of de 1500ste inschrijving

Dan krijg je van ons een wielershirt!

Inschrijven kan hier!

Foto's 2015 en op naar lustrum 2016

Op naar vijfde editie!!!

Namens de organisatie bedanken wij alle deelnemers, vrijwilligers, partners en sponsoren hartelijk voor weer een prachtig evenement! Dankzij de oogst waren de finishende deelnemers een ware attractie en menig fiets niet meer te herkennen. De modder verdween langzaam van het gezicht onder het genot van een heerlijk nazomer zonnetje en de klanken van de zingende visboer.
 
Wij hebben in ieder geval genoten en wij zien jullie graag bij de vijfde editie op 11 september 2016!

Voor foto's klik hier

voorinschrijving verlengd!

Vanwege meerdere verzoeken en drukte op de website is de voorinschrijving verlengd tot vrijdag 11 september 18:00 uur!

KPN Consulting rijdt Tocht van Groningen

KPN Consulting rijdt dit jaar met een bedrijventeam mee met de Tocht van Groningen. We verwachten een getectyleerd team, KPN Consulting heeft namelijk al meer dan 35 jaar ervaring in de ICT-wereld. Consultants met een passie voor wielrennen (en ICT), maar weten ze op 13 september net zo goed kop-over-kop te rijden als ze adviseren? KPN Consulting is een oer-Nederlands bedrijf en is van alle markten thuis, een beetje tegenwind zal ze zeker niet stoppen!

Bekijk hier de website van KPN Consulting.

Samenwerking met UMCG Kankerresearchfonds wordt doorgezet

De TKP Tocht van Groningen verbind zich ook dit jaar weer aan het UMCG Kankerresearchfonds. Net als bij de voorgaande twee edities zetten de deelnemers en organisatie van de TKP Tocht van Groningen zich in om geld op te halen voor kankeronderzoek.

We bieden de mogelijkheid om te doneren bij inschrijving en in het finishdorp worden collectebussen geplaatst. Ook wordt alle fooi in het finishdorp gedoneerd. Help jij ook mee in de strijd tegen kanker? Direct doneren is hier http://www.umcgkankerresearchfonds.nl/doneren/ mogelijk!

De inschrijvingen zijn geopend!

Vanaf vandaag, zijn de inschrijvingen voor de vierde editie van de TKP Tocht van Groningen geopend! Schrijf je in via onze website om zeker te zijn van deelname. Betaling kan makkelijk via IDeal waarna je direct een bevestiging krijgt van je inschrijving. Waarom zou je nog wachten? Inschrijven kan hier!

De zevende editie !

Op Zondag 9 september zal de zevende editie van de TKP Tocht van Groningen plaatsvinden.

Naast De Tocht van Groningen, 330 km langs de provinciegrenzen, pijlen wij nog vier afstanden: 160, 110, 80 en de familietocht van 35 km. Vanaf 1 mei 2018 kan je je inschrijven om aan de start te staan van de mooiste toerklassieker van Groningen. Beleef zondag 9 september 2018 alle elementen waar Groningen om bekend staat op de fiets . De tocht is inclusief verzorging onderweg, maaltijd, aandenken en entertainmentprogramma op de Grote Markt van Groningen.

 

  • Ik vond het top georganiseerd, de grote markt was erg leuk en er waren heerlijke broodjes aanwezig. Kortom geslaagd!

Contact

Rijksweg 53
9731AD Groningen
info@tochtvangroningen.nl

TKP Tocht van Groningen

De TKP Tocht van Groningen zorgt
in het finishdorp voor
een complete beleving

Meer over de tour